Home Informatie Openingstijden Corona Contact

ONZE MENING OVER DE VUURWERK DISCUSSIE

HET ZAL NIEMAND ONTGAAN ZIJN DAT DE DISCUSSIE OVER VUURWERK OP EEN STEEDS MEER ANTI VUURWERK MANIER WORD GEVOERD. DAT IS VOOR EEN FAMILIE DIE HUN HELE LEVEN AL IN HET VUURWERK ZITTEN NIET ALLEEN ZEER PIJNLIJK, VERVELEND, MAAR OOK IRRITANT. IEDEREEN VRAAGT ONS ER NAAR, FAMILIE VRIENDEN, KLANTEN EN OOK DE PERS. DAAROM WIL IK HIER EENS EN VOOR ALTIJD MIJN MENING OVER DEZE DISCUSSIE GEVEN, OM VERVOLGENS GEWOON ZOALS ALTIJD VAN DEZE PERIODE IN ONS LEVEN TE PROBEREN TE GENIETEN.


LAAT IK BEGINNEN TE ZEGGEN DAT WIJ NAAR EEN ZWAAR JAAR WAARIN GEEN VUURWERK VERKOCHT MOCHT WORDEN U ALLEN HEEL HARD NODIG HEBBEN, MAAR U HEEFT ONS OOK NODIG. WANT VUURWERK IS MIJN INZIENS HELEMAAL GEEN TRADITIE!! NEE, VUURWERK IS EEN GEVOEL, VUURWERK MAAKT JE BLIJ, MAAR VUURWERK WEKT OOK EMOTIE OP!! EN BLIJHEID EN EMOTIE DAT ZIJN DE GEVOELENS DIE WE NORMAAL AL MET OUD EN NIEUW BELEVEN, MAAR NU NAAR EEN ZWARE CORONA PERIODE NOG MEER MET ONS MEE DRAGEN. VUURWERK ZORGT ER VOOR DAT JE NARE GEBEURTENISSEN AFSLUIT EN WEER VOL VERTROUWEN NAAR DE TOEKOMST KIJKT. WAT VUURWERK EIND VAN HET JAAR MET ONZE GESTELDHEID DOET DAAR KAN GEEN PSYCHIATER TEGEN OP.


WIJ HEBBEN U NODIG, WAAROM?  WIJ LEVEN VAN HET VUURWERK, NET ALS HEEL VEEL COLLEGA’S EN BEDRIJVEN MET MATERIALEN EN BENODIGDHEDEN DIE WE NODIG HEBBEN OM DE VERKOOP TE KUNNEN REALISEREN. DENK DAARBIJ AAN LEVERANCIERS VAN WEBSITES, FOLDERS, SPRINKLER INSTALLATIE, TOT DE SLAGER DIE HET VLEES LEVERT VOOR ALLE GRATIS LEKKERNIJEN DIE U KRIJGT. HET VERBIEDEN VAN ANDERMANS LEVENSONDERHOUD, HOBBY’S OF PLEZIERTJES IS VERDOMDE MAKKELIJK ALS JE ER ZELF NIET VAN AFHANKELIJK BENT, OF VAN GENIET. MAAR STELT U ZICH EENS VOOR DAT U WERKZAAMHEDEN DREIGEN VERBODEN TE WORDEN, OF U HOBBY!! MET HET AFDWINGEN VAN EEN VUURWERK VERBOD, GAAN MENSEN ZONDER OP GEEN ENKELE MANIER NA TE DENKEN OVER DE GEVOLGEN VAN ANDERE, OVER LIJKEN, EN DAN HEBBEN WE HET NOG NIET EENS OVER WAT JE DE MENSEN IN CHINA AAN DOET, OF DENKEN JULLIE NU ECHT DAT DIE MENSEN DAAR DE BANEN VOOR HET OPRAPEN HEBBEN?


EN DAN KOMT NATUURLIJK ALTIJD IN DE DISCUSSIE DE CIJFERS VAN HOEVEEL NEDERLANDERS HET AFGESCHAFT WILLEN ZIEN, IN IEDER PROGRAMMA WORDEN ANDERE CIJFERS GENOEMD, MAAR HET IS ALTIJD MEER DAN DE HELFT VAN NEDERLAND DIE ER DAN BLIJKBAAR KLAAR MEE IS, MAAR DE PEILING BEGIN DIT JAAR VANUIT DE STEMWIJZER DIE WE TOCH ECHT WEL DE MEEST BETROUWBARE PEILING KUNNEN NOEMEN, DAAR KWAM DUIDELIJK NAAR BOVEN DAT HET MERENDEEL GEEN VERBOD WIL OP VUURWERK.


DAN KOMEN STEEVAST DE ZWAARGEWONDEN OP TAFEL. MENIG BURGEMEESTER GOOIT GRAAG ZELFS DE DODEN MET VUURWERK ER NOG BIJ IN DE STRIJD, MAAR MENSEN ER VALLEN GEEN DODEN MET LEGAAL VUURWERK. EN DE MENSEN DIE GEWOND RAKEN MET LEGAAL VUURWERK VINDEN HET BLIJKBAAR NIET BELANGRIJK GENOEG OM DIT ONS TE KOMEN MELDEN. IK SPREEK ME HIER VERDER NIET MEER OVER UIT!! U MAG ZELF U CONCLUSIES TREKKEN.


HET MILIEU, GELOOFT DAT 1 VLIEGTUIG NET ZOVEEL VERVUILING DE LUCHT IN SLINGERT ALS VUURWERK OP 1 OUDJAARS AVOND. PRIMA HOOR AL DIE GOEDE VOORNEMENS VOOR EEN BETER MILIEU, MAAR WAT HEBBEN WE AAN LEVEN OP DEZE AARDBOL, ALS ALLE LEUKE MOMENTEN IN EEN MENSENLEVEN VERBODEN GAAN WORDEN!!


VERNIELINGEN, JA, LATEN WE HET DAAR OVER HEBBEN, U GELOOFD TOCH NIET ECHT DAT WIJ WETTELIJK IETS MOGEN VERKOPEN WAARBIJ JE EEN DUSDANIGE KRACHT KAN VEROORZAKEN DAT JE EEN BUSHOKJE ER MEE KAN OPBLAZEN?  


IK HEB GEEN ZIN MEER IN DE DISCUSSIE, WANT DIE WORDT NIET OP EEN EERLIJK NIVEAU GEVOERD. NET ZOALS EIGENLIJK GEEN ENKELE DISCUSSIE DIE IN DE SAMENLEVING SPEELT NOG EERLIJK WORDT GEVOERD.


MAAR ER GAAT TOCH GEDISCUSSIEERD WORDEN, EN DAN HOOP IK DAT ZE EINDELIJK IS MENSEN UITNODIGEN DIE EEN BEETJE WETEN WAAR ZE OVER PRATEN, WANT DAT, ”LIEVE MENSEN” IS ECHT HET GROTE PROBLEEM VAN DEZE DISCUSSIE!! DE POLITIE AGENTEN, DE BRANDWEER MENSEN, BURGEMEESTERS, RAADSLEDEN, ZE HEBBEN ZICH NOG NOOIT EENS ECHT IN VUURWERK VERDIEPT, ANDERS KUNNEN ZE NOOIT VAN DIE DOMME IDEEËN HEBBEN, WANT LEGAAL VUURWERK VERBIEDEN IS DUSDANIG GEVAARLIJK, DAT HET ALLE ANDERE DOOR ONS GENOEMDE PUNTEN HIERBOVEN TOTAAL ONBELANGRIJK MAKEN. VERBIED LEGAAL VUURWERK EN DE ILLEGALE MARKT ZAL TOT ONGEKENDE HOOGTE GROEIEN. MET GEVOLG, DAT U KINDEREN (KLEINKINDEREN) MET HUN HANDJES NIET EEN BLAAR OPLOPEN MET EEN ROTJE, MAAR HUN COMPLETE HANDJES AFBLAZEN!! DE OVERHEID HEEFT VAN ONS LAND HET DRUGS WALHALLA VAN DE 20 STE EEUW GEMAAKT, ZULLEN WE AUB PROBEREN DAT NIET OOK VAN ZWAAR ILLEGAAL VUURWERK TE WORDEN!!


NATUURLIJK, NIET IEDEREEN HOEFT HET LEUK TE VINDEN, AL KAN IK ME NIET VOORSTELLEN DAT ER IEMAND IS DIE HET NIET MOOI VINDT, HET IS OOK BEST HEEL KNAP GEMAAKT!! MAAR GOED, JE HOUD ER VAN OF NIET ALLE BEGRIP, MAAR LIEVE MENSEN GUN ELKAAR TOCH ZO AF EN TOE GEWOON WAT, HET MAG MAAR 1 DAG PER JAAR EEN PAAR UURTJES, ALLES WAT OP ANDERE DAGEN WORD AFGESTOKEN IS VERBODEN, DUS DAT IS NIET DE SCHULD VAN ONS VUURWERKVERKOPERS, MAAR GEWOON DE SCHULD VAN BELABBERD HANDHAVING BELEID!!


EN DIE LOEI HARDE KNALLEN LATEN WE DAT VANAF NU DREUNEN NOEMEN, WAAR U HOND OF KAT VAN SCHIKT EN WAAR U ZELF BIJNA EEN HARTVERZAKKING VAN KRIJGT, DIE DREUNEN DIE JE VAN BINNEN LATEN TRILLEN, DAT IS NU ZWAAR ILLEGAAL VUURWERK!! DAT VUURWERK WAT IEDER JAAR MEER EN MEER ONS LAND BINNEN KOMT, OMDAT ER STEEDS MEE LEGAAL VUURWERK VERBODEN WORDT, VUURWERK WAT GEKEURD GETEST EN GEREGISTREERD WORD, ALLES WAT ILLEGAAL WORD GEKOCHT EN VERKOCHT, DAAR ZIT GEEN ENKELE CONTROLE OP!!


NU DENKT U MISSCHIEN, DAT IK VIND DAT VUURWERK 100% VEILIG IS, NEE, NATUURLIJK NIET, MAAR DAT IS AUTORIJDEN OOK NIET!! EN NET ALS BIJ AUTORIJDEN VERWACHTEN WIJ VAN U, DAT U DE KOP ERBIJ HOUD. DENKEND AAN HET GEBRUIK VAN ALCOHOL EN DRUGS, MAAR OOK HET DRAGEN VAN DE JUISTE JAS IS VAN GROOT BELANG, AFSTAND HOUDEN, MAAR VOORAL NIET ZELF VOOR CHEMICUS GAAN SPELEN, DOOR ALLE INHOUD VAN DIVERSEN PRODUCTEN TE GAAN SAMENVOEGEN, ZIJN REGELS DIE NIET GESCHONDEN MOGEN WORDEN. LEES OOK EENS DE GEBRUIKSAANWIJZING OP DE VERPAKKING EN HEREN, SORRY!! IK WEET DAT WE TEGENWOORDIG NIET MEER EEN GROEP MOGEN  GENDER NEUTRAAL KUNNEN MAKEN, WANT HET ZIJN GEWOON DE HEREN, DIE VAAK TOCH EVEN STOER WILLEN DOEN, OF HUN VER WEGGESTOPTE MANNELIJKHEID EVEN NAAR BOVEN WILLEN HALEN, DIE LOPEN TE KLOTE MET VUURWERK!!


MAAR GOED LATEN WE ELKAAR WAT GUNNEN EN WILLEN WE TOCH DISCUSSIËREN LATEN WE DAT DAN OP KENNIS DOEN EN NIET OP SENTIMENT.


WANT MENSEN HOE LEUK U WERK OOK IS!! MIJN VADER ZOU ZEGGEN ER IS GEEN LEUKER WERK DAN VUURWERK!!


EVELIEN